Күндердің күнінде шәкірт ұстазынан былай деп сұрапты: — Неге адамның бойындағы жаман қасиет тұрақты болады да, ал, жақсы қасиетті ұстап тұру өте қиынға соғады? Ұстаз:...
Ғылым дамыған сайын жер бетінде, тіпті, аспан әлемінде адам баласына белгісіз құпия қалмай барады. Оқымысты ғалымдар адамның тәнін қойып, «жанына» үңіліп жүр. Мәселен, адамның дене мүшелерін көзбен көріп, қолмен ұстай алғандықтан оның массасын анықтау қиын емес болса, американдық ғалымдар «жанның» салмағын...
Дәрігерлердің түрлі зерттеулері өмірді ұзарту үшін дұрыс тамақтанудың маңыздылығын дәлелдеді.Қолда бар мәліметтерге сүйене отырып, сарапшылар жастықты ұзартатын бес өнімді атай алды....
1. Бал. Денедегі ыстықты айдауды қайтаратын денсаулыққа пайдалы азықтық. тәңертең орнынан тұра сала жылы суға балды езіп ішсе,«көктемгі беймазалықтан» арылып,көңілділік бағштайды. осыдан сырт, ыстығың асып, ернің кеберсіп немесе жарылса, балды қолдануға болады.ұйықтардан бұрын балды ерінге жағып әбден сіңген...
Қоспалар тағам өндірісіне енбестен бұрын бірнеше мәрте зерттеу тәжірибесінен өтеді. Тек адам ағзасына айтарлықтай зиян тигізбейтін жағдайда ғана рұқсат етіледі. Десе де, мыңдаған зерттеу арқылы расталса да, денсаулыққа зиянын тигізбей қоймайды....
Бауырсақ – қазақ асханасының визит карточкасы болып табылатын өте дәмді тоқаш. Бауырсақ бұл шыжыған майда әзірленетін Орталық Азия асханасының, соның ішінде қазақтар мен татарлардың және башқұрттардың дәстүрлі тағамы....
Марк Аврелий былай дейді: «таңертең ұйқыдан оянған кезде өзіңізді өмірге қайта келгендей сезініңіз. Сол күннің қадірін біліңіз және жақсы дүние жаршы болыңыз»....