Тіршілік тынысы Tirshilik-tynysy.kz ақпараттық агенттігі

№ 34 газет

10 мамыр 2025 ж.

№ 33 газет

06 мамыр 2025 ж.

№ 32 газет

03 мамыр 2025 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Мамыр 2025    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Тамақты аз жеудің 10 тәсілі

Тамақты аз жеудің 10 тәсілі

Үнемі тамақ жеп отыру әдетіңізге айналды ма? Артық тамақтанудың дұрыс ұйықтауға кедергі келтіретінін білеміз. Ендеше, аштық сезімін алдап, тамақты аз жеудің жолдарын ұсынамыз....
Қоғам
06 желтоқсан 2018 ж. 1 187 2
Толығырақ
Жаман қасиет қайдан пайда болады?

Жаман қасиет қайдан пайда болады?

Күндердің күнінде шәкірт ұстазынан былай деп сұрапты: — Неге адамның бойындағы жаман қасиет тұрақты болады да, ал, жақсы қасиетті ұстап тұру өте қиынға соғады? Ұстаз:...
Қоғам
06 желтоқсан 2018 ж. 1 259 0
Толығырақ
Адам «жанының» салмағы қанша?

Адам «жанының» салмағы қанша?

Ғылым дамыған сайын жер бетінде, тіпті, аспан әлемінде адам баласына белгісіз құпия қалмай барады. Оқымысты ғалымдар адамның тәнін қойып, «жанына» үңіліп жүр. Мәселен, адамның дене мүшелерін көзбен көріп, қолмен ұстай алғандықтан оның массасын анықтау қиын емес болса, американдық ғалымдар «жанның» салмағын...
Қоғам
06 желтоқсан 2018 ж. 1 338 1
Толығырақ
ЖАСТЫҚТЫ ҰЗАРТАТЫН БЕС ӨНІМ АНЫҚТАЛДЫ

ЖАСТЫҚТЫ ҰЗАРТАТЫН БЕС ӨНІМ АНЫҚТАЛДЫ

Дәрігерлердің түрлі зерттеулері өмірді ұзарту үшін дұрыс тамақтанудың маңыздылығын дәлелдеді.Қолда бар мәліметтерге сүйене отырып, сарапшылар жастықты ұзартатын бес өнімді атай алды....
Қоғам
05 желтоқсан 2018 ж. 831 0
Толығырақ
ЫСТЫҚТЫ ҚАЙТАРАТЫН 8 ТҮРЛІ АЗЫҚТЫҚ

ЫСТЫҚТЫ ҚАЙТАРАТЫН 8 ТҮРЛІ АЗЫҚТЫҚ

1. Бал. Денедегі ыстықты айдауды қайтаратын денсаулыққа пайдалы азықтық. тәңертең орнынан тұра сала жылы суға балды езіп ішсе,«көктемгі беймазалықтан» арылып,көңілділік бағштайды. осыдан сырт, ыстығың асып, ернің кеберсіп немесе жарылса, балды қолдануға болады.ұйықтардан бұрын балды ерінге жағып әбден сіңген...
Қоғам
05 желтоқсан 2018 ж. 1 538 2
Толығырақ
Тағам өндірісіндегі зиянды қоспалар

Тағам өндірісіндегі зиянды қоспалар

Қоспалар тағам өндірісіне енбестен бұрын бірнеше мәрте зерттеу тәжірибесінен өтеді. Тек адам ағзасына айтарлықтай зиян тигізбейтін жағдайда ғана рұқсат етіледі. Десе де, мыңдаған зерттеу арқылы расталса да, денсаулыққа зиянын тигізбей қоймайды....
Қоғам
05 желтоқсан 2018 ж. 1 841 2
Толығырақ