Мармелад жасаудың жолы
Секер- 2 ас қасық
Желатин 15 гр
Қалауы бойынша шырын (мен шие шырынын пайдаландым)
Дайындау жолы:
Шие шырынын алып, табақшаға құйып, отқа қоямыз. Секер саламыз. Әрдайым араластырып отыру керек. Ысыған соң, желатин саламыз. Араластырып отырамыз, қатты ысытып, бірақ қайнатып емес, газден аламыз. 2 сағатқа мұздатқышқа салп қоямыз. 2 сағаттан соң, қалауынша кесіп, үстіне секер себеміз. Мармелад жасаймыз мен асығыс жасадым. Қалауы бойынша гүл секілді етіп немесе дөңгелетіп әдемілетіп кесе беруге болады.
Астарыңыз дәмді болсын!