Тіршілік тынысы Tirshilik-tynysy.kz ақпараттық агенттігі

№92 газет

02 желтоқсан 2025 ж.

№91 газет

29 қараша 2025 ж.

№90 газет

25 қараша 2025 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Желтоқсан 2025    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
» » ХАЛВАНЫ ҚАЛАЙ ӘЗІРЛЕЙДІ?

ХАЛВАНЫ ҚАЛАЙ ӘЗІРЛЕЙДІ?

ҚОСПАЛАРЫ: 

2 стақан шемішке (немесе пісте) 
1,5 стақан ұн 
1/2 стақан шекер 
1/2 стақан су 
70 гр. пісте майы (немесе сұйық майдың кез-келген түрі) 

ДАЙЫНДАЛУЫ

Әуелі су мен шекерді қайнатып, сироп дайындап алыңыз. 

Шемішкені қазанға салып, отқа қуырамыз. енді қуырылған шемішкені қабығымен бірге ет тарткыштан өткіземіз. Ұнды да ыстық қазанда үнемі қозғап отырып,қоныр түске енгенше қуырамыз. Енді ұнды ет тартқыштан өткізілген шемішкемен араластырып, біріккен ұнтақты қайта ет тартқыштан өткіземіз. 

Енді майды араластырып, жақсылап қозғап, сосын қанттан жасалынған сиропты да араластырып, тоңазытқышқа 1.5-2 сағатқа койып қоямыз.

06 мамыр 2019 ж. 797 0