Тіршілік тынысы Сырдария аудандық қоғамдық-саяси газет

PDF нұсқалар мұрағаты

№64 ГАЗЕТ

20 тамыз 2019 ж.

№63 ГАЗЕТ

17 тамыз 2019 ж.

№62 ГАЗЕТ

13 тамыз 2019 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Тамыз 2019    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
» » ХАЛВАНЫ ҚАЛАЙ ӘЗІРЛЕЙДІ?

ХАЛВАНЫ ҚАЛАЙ ӘЗІРЛЕЙДІ?

ҚОСПАЛАРЫ: 

2 стақан шемішке (немесе пісте) 
1,5 стақан ұн 
1/2 стақан шекер 
1/2 стақан су 
70 гр. пісте майы (немесе сұйық майдың кез-келген түрі) 

ДАЙЫНДАЛУЫ

Әуелі су мен шекерді қайнатып, сироп дайындап алыңыз. 

Шемішкені қазанға салып, отқа қуырамыз. енді қуырылған шемішкені қабығымен бірге ет тарткыштан өткіземіз. Ұнды да ыстық қазанда үнемі қозғап отырып,қоныр түске енгенше қуырамыз. Енді ұнды ет тартқыштан өткізілген шемішкемен араластырып, біріккен ұнтақты қайта ет тартқыштан өткіземіз. 

Енді майды араластырып, жақсылап қозғап, сосын қанттан жасалынған сиропты да араластырып, тоңазытқышқа 1.5-2 сағатқа койып қоямыз.

06 мамыр 2019 ж. 167 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам