ХАЛВАНЫ ҚАЛАЙ ӘЗІРЛЕЙДІ?
2 стақан шемішке (немесе пісте)
1,5 стақан ұн
1/2 стақан шекер
1/2 стақан су
70 гр. пісте майы (немесе сұйық майдың кез-келген түрі)
ДАЙЫНДАЛУЫ:
Әуелі су мен шекерді қайнатып, сироп дайындап алыңыз.
Шемішкені қазанға салып, отқа қуырамыз. енді қуырылған шемішкені қабығымен бірге ет тарткыштан өткіземіз. Ұнды да ыстық қазанда үнемі қозғап отырып,қоныр түске енгенше қуырамыз. Енді ұнды ет тартқыштан өткізілген шемішкемен араластырып, біріккен ұнтақты қайта ет тартқыштан өткіземіз.
Енді майды араластырып, жақсылап қозғап, сосын қанттан жасалынған сиропты да араластырып, тоңазытқышқа 1.5-2 сағатқа койып қоямыз.