Тіршілік тынысы Сырдария аудандық қоғамдық-саяси газет

PDF нұсқалар мұрағаты

№45 газет

15 маусым 2019 ж.

№44 газет

11 маусым 2019 ж.

№43 газет

07 маусым 2019 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Маусым 2019    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
» » ХАЛВАНЫ ҚАЛАЙ ӘЗІРЛЕЙДІ?

ХАЛВАНЫ ҚАЛАЙ ӘЗІРЛЕЙДІ?

ҚОСПАЛАРЫ: 

2 стақан шемішке (немесе пісте) 
1,5 стақан ұн 
1/2 стақан шекер 
1/2 стақан су 
70 гр. пісте майы (немесе сұйық майдың кез-келген түрі) 

ДАЙЫНДАЛУЫ

Әуелі су мен шекерді қайнатып, сироп дайындап алыңыз. 

Шемішкені қазанға салып, отқа қуырамыз. енді қуырылған шемішкені қабығымен бірге ет тарткыштан өткіземіз. Ұнды да ыстық қазанда үнемі қозғап отырып,қоныр түске енгенше қуырамыз. Енді ұнды ет тартқыштан өткізілген шемішкемен араластырып, біріккен ұнтақты қайта ет тартқыштан өткіземіз. 

Енді майды араластырып, жақсылап қозғап, сосын қанттан жасалынған сиропты да араластырып, тоңазытқышқа 1.5-2 сағатқа койып қоямыз.

06 мамыр 2019 ж. 62 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам