Тіршілік тынысы Сырдария аудандық қоғамдық-саяси газет

PDF нұсқалар мұрағаты

№ 4 газет

18 қаңтар 2020 ж.

3 газет

14 қаңтар 2020 ж.

2 газет

11 қаңтар 2020 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қаңтар 2020    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
» » Күйген тағамды қайта қалпына келтіруге болады

Күйген тағамды қайта қалпына келтіруге болады


Бойжеткендер тамақты оңайлықпен күйдіре қоймайды. Ал, күйдірген жағдайда бірден жеуге жарамсыз деп таниды. Күйіп кеткен тамағыңызды қайта қалпына келтіруге болады. Бар болғаны, оны жаңа ыдысқа салып, бетіне қағаз майлық жабыңыз. Артынша қағаз майлықтың бетіне тұз салып, қайтадан қайнатыңыз. 

- Cүт күйген болса, оны араластырудың қажеті жоқ. Қайнаған соң жаңа ыдысқа құйыңыз. Күйген дәм сезілмес үшін сүтке тұз қосып, суық жерге қойыңыз; 

- Қатықтың қышқыл дәмін кетіргіңіз келсе, 1:1 сүт қосып, бір сағатқа қалдырыңыз. Артынша дәкеге салып, суын сорғытыңыз. Нәтижесінде қатығыңыз қышқыл дәмнен арылады; 

- Құрғап қалған ірімшікті ашыған сүтке салсаңыз, жұмсарады; 

- Сары майды пайдаланбас бұрын табаға өсімдік майының бірнеше тамшысын тамызсаңыз, сары май қараймайды; 

- Бәліш қуыратын майдың қарайғанын қаламасаңыз, майға шикі картоптың бірнеше тілімін салып қойыңыз; 

- Қатып қалған жұмыртқаны тұз қосылған суық суға салу арқылы жібіте аласыз.
02 сәуір 2018 ж. 760 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам