Тіршілік тынысы Сырдария аудандық қоғамдық-саяси газет

PDF нұсқалар мұрағаты

№72 газет

17 қыркүйек 2019 ж.

№71 газет

14 қыркүйек 2019 ж.

№70 газет

10 қыркүйек 2019 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қыркүйек 2019    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
» » ТОМАТ СОУСЫНДАҒЫ ЕРЕКШЕ ДƏМДІ БАКЛАЖАН

ТОМАТ СОУСЫНДАҒЫ ЕРЕКШЕ ДƏМДІ БАКЛАЖАН


Қажетті заттар:
- 5 кг қызанақ
- 3 кг баклажан
- 2 кг болгар бұрышы
- 1 кг пияз
- 3 бас сарымсақ
- 2-3 шт ашты бұрыш
- сұйық май
- тұз
- қант
- лавр жапырақтары

1. Қызанақ шырының дайындаймыз: қызанақты тазалап, еттартқыштан өткізіп, қайнатамыз. Сосын суытып, дəнектерінен арылу үшін ситодан өткіземіз. Қызанақ шырыны дайын.
2. Баклажанды қалыңдығы 1-1,5 см қылып домалақтап кесіп, 2-3 сағатқа тұзды суға салып қоямыз.
3. Қазанға аз-аздап сұйық май құйып, судан сығылып алынған баклажандарды аз-аз порциямен қуырып аламыз.
4. Басқа кастрюльге дайын болған қызанақ шырының құйып, қайнатамыз да, үстіне майда туралған ашты жəне болгар бұрыштары мен пиязды қосып, 15 минуттай қайнатып, қант қосып, тұздап, оның үстіне лавр жапырағы мен майда туралған сарымсақты қосамыз. Тағы да 10 минуттай қайнатамыз. Қызанақ соусы дайын.
5. Сосын стерилді банкілерді аламыз да, арасына қайнап тұрған соустан құйып тұрып, қуырылған баклажандарды салып, жылдам жауып, толықтай суығанға дейін қалың нәрсемен орап қоямыз.
Баклажан салаты дайын.
15 тамыз 2018 ж. 538 2

Гость JeaOrer от 18 ақпан 2019 00:53
Cialis 5mg Price cialis Cephalexin Dose

Гость JeaOrer от 8 наурыз 2019 23:46
Amoxicillin 1000 Mg Perfect Rx Tadalafil Comprare Viagra Italia viagra vs cialis Viagra Rezeptfrei Hamburg Generique Cialis Par Internet
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам