АЛМА БАЛЫ
Бұл өте керемет. Жылда қысқа дайындаймын. Балалар да, ересектерде рақаттанып жейді.
Бізге керегі:
- 2,5 кг алма
- 1 кг қант
- су
1. Алманы тазалап жуып, төртке бөліп, ортасын алмаса да болады, тек шіріктерің алып тастау керек.
2. Алманы толық жауып тұратындай үстіне су құямыз. Енді отқа қойып қайнатып, алма езіліп кеткенге дейін қайнатамыз.
3. Сосын дуршлаг немесе дәкемен шырының сүзіп аламыз.
4. Сосын есеппен 1,5 литр шырынға 1 кг қант қосып, қою болғанға дейін қайнатамыз. Дайын болғанда банкілерге құйып, жауып тастаймыз. Суыған бал желе немесе сұйық мармеладқа ұқсас болады.
Асыңыз дәмді болсын!
Пікір 2