Тіршілік тынысы Сырдария аудандық қоғамдық-саяси газет

Әлем

Күннен қуат алатын көлік

Күннен қуат алатын көлік

15 қыркүйек 2019 ж.
Даяшының орнына –  робот

Даяшының орнына – робот

15 қыркүйек 2019 ж.
Ең әдемі ару

Ең әдемі ару

13 қыркүйек 2019 ж.
Ешкі жұтқан жылан

Ешкі жұтқан жылан

04 қыркүйек 2019 ж.

PDF нұсқалар мұрағаты

№71 газет

14 қыркүйек 2019 ж.

№70 газет

10 қыркүйек 2019 ж.

№ 69 газет

07 қыркүйек 2019 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қыркүйек 2019    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
» » Етті жұмсартудың сыры

Етті жұмсартудың сыры

Қазақ «ет дегенде бет бар ма» деген. Біздің халқымыз үшін асымыздың сәні мен мәнін кіргізер – төрт-түліктің еті, ал оның жұмсақ боп пісуі – ас үй ханшайымының мәртебесі. Әсіресе, кәуап пісіргенде ет әбден маринадталған болса, «жемесең түсіңе, жесең тісіңе кірмейді». Етті жұмсартудың сырымен massaget.kz оқырмандарымен бөліседі. 

Етті пісірерден 1-2 сағат бұрын, оған үккіштен өткізілген пиязды араластырып, езіп қойсаңыз, нағыз бал татыған тағам шығады.

Қатты етті су қосылған картоп крахмалында жібітіп алсаңыз, ол қытырлап ауызда еритін тағамға айналады. Орамжапырақ не қияр тұздығы – ең ұтымды нұсқа. Оны тіпті тұздаудың да қажеті шамалы. Газды минералды су – етті жұмсартудың тексерілген тәсілі. «Ессентуки» не «Боржоми» сусындарынан артығы жоқ.

Ал кивиді шанышқымен жаншып, үстіне ет салып араластырсаңыз, 2 сағаттан астам уақыт ұстаңыз. 1,5-2 келі етке бір орташа киви жарайды.

Қыша (горчица) етті жұмсартып қана қоймай, оған аздаған қышқылдық пен ғажап хош иіс береді. Оны сұйық тұздық не ұнтақ түрінде етке жағып, 15-20 минут қойсаңыз, етіңіз ауызда ериді.


04 қыркүйек 2019 ж. 28 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам