ҮНДІ МАНТЫСЫ
300-400 гр фарш немеме таза ет
2 бас пияз
2 сəбіз
1 бұрыш
2 картоп
2 ас қасық томат пастасы
Тұз дəмдеуіштер.
Фаршты немесе майдалап турап етті қуырамыз майға. Устіне пияздан бастап майдалап туралған көкөністерді саламыз. Бəрін майлап турау керек. Тұз приправа салып кып кызыл болып қуырылғанда үстіне 1стакан су құйып астын басып тастап 15 минут қайнатамыз бұқтырамыз.Тұздығы дайын.
Қамыры:
Су, тұз бен ұнды қосып илейміз. Демалған соң жаямыз домалақ етіп. Жайған қамырға сұйық май жағамыз, қамырды оқтаумен рулет сияқты ораймызы.
Пышақпен оқтау үстінен кесіп камырды екіге бөлеміз. Ұзын қамырды төрт бұрышты етіп кесеміз. Сол күйі қамырды мантоваркаға салып 40-50 минут пісіреміз.
Қамыр арасы жабыспайды ойланбай сала беріңіздер. Піскен соң қамырды ажыратып бөлек тарелкаға фаршты бөлек тарелкаға салып дастарханға ұсынамыз.
Өте дамді тағам. Қамырын бөлек пісірген жақсы дамді болады.
Егер қамырды подливканың бетіне салып пісірсеңіздер дамі өзгереді тамақтың. Оның үстіне қамыр былшылдап ісініп кетеді жеуге ынғайсыз. Ол уже индиский манты емес турасы нансалма болады.
Дереккөз: Reactor