Тіршілік тынысы Сырдария аудандық қоғамдық-саяси газет

PDF нұсқалар мұрағаты

№ 25 газет

04 сәуір 2020 ж.

№ 24 газет

31 наурыз 2020 ж.

№ 23 газет

27 наурыз 2020 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Сәуір 2020    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
» » Бал мен даршынның пайдасы

Бал мен даршынның пайдасы

Бал да, даршын да өте пайдалы тағамдар. Ал олардың қосындысы одан да пайдалы. Өйткені бал мен даршынды байланыстыра отырып көптеген аурудың алдын алуға болады. Мысалы төмендегідей:

Жүрек аурулары.

Күн сайын нанға бал жағып, оның үстіне аздап даршын салып жеңіз. Ол қаныңыздағы холестирин мөлшерін азайтып, жүрек бұлшық еттерін қатайтады.

Әлсіздік.

Балдың құрамындағы қант ерекше күш-қуат береді. Оны даршынмен қатар қолданатын адамдардың көңіл-күйі күні бойы көтеріңкі жүреді. Сондықтан күн сайын таңертең аш қарынға шай қасық бал мен даршынды бір стақан суға араластырып ішіңіз.

Буын қабынуы.

Егер бұл ауру маза бермей жүрсе, күнделікті 1 стақан жылы суға 2 ас қасық бал және 1 шай қасық даршын қосып ішіңіз. Өйткені ол сіздегі созылмалы артритті де қойдырады.

Холестерин.

Бар болғаны 2 ас қасық бал мен 3 шай қасық даршынды суға араластырып ішсеңіз болды. 2 сағаттың ішінде холестирин мөлшері 10% азайып, нәтижесін көресіз. Бұл қоспаны күнделікті қабылдасаңыз, холестериніңіз қалыпты күйге келеді.

Иммунитет.

Бұл тағамдарды күнделікті тұтынып жүрсеңіз, өзіңізді бактериялар мен вирустардан қорғай аласыз.

Шаштың түсуі.

Басыңыздан шашыңыз түссе, тамырына 1 ас қасық бал мен 1 шай қасық даршын жағып, 15 минуттан кейін жылы сумен жуыңыз.

Терідегі аурулар.

Қышыма, қотыр секілді тері ауруларыңыз болса, бал мен даршынды араластырып жағыңыз.

Асқазанның ас қорыта алмауы.

Ас ішер алдында 2 ас қасық бал мен 1 шай қасық даршынды қабылдаңыз. Бұл қоспа сізге ең ауыр тамақты да қорытады.
20 наурыз 2020 ж. 25 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам