Жемістің қабығы неге пайдалы?

Кепкен қарбыздың қабығы колит ауруы мен ішектің суық тиіп қалуына жақсы көмектеседі.
Кивидің сыртқы қабығында киви жемісінен 3 есе көп антиоксидант бар. Онымен қоса ол ішекте болатын зиянды бактериялармен тамаша күреседі. Одан бөлек апельсин мен лимон өнімдерінде де пайдалы дәрумендер, антиоксиданттар бар. Бұл жемістердің қабығы іштің ас қортуын бір қалыпты етіп ұстайды.
Тағы бір айта кетін жайт, жеміс-жидектердің қабығы денсаулыққа пайдалы болғанымен оның бетінде зиянды токсин болуы әбден мүмкін. Сол себептен өсімдікті пайдаланар алдында жақсылап жуу қажет.